cic_coevoorden_2

De voordelen van een gietvloer

In deze ruimtes is een gietvloer de perfecte oplossing

Epoxy gietvloeren vloeren worden vooral veel gelegd bedrijfsruimtes, winkelruimtes en andere commerciële omgevingen. Ze moeten immers wel tegen een stootje kunnen. Daarom worden er best hoge eisen gesteld aan deze gietvloeren. Er moeten dagelijks veel mensen overheen kunnen lopen. En er komt ook nog wel eens rijdend materieel overheen in de vorm van winkelwagen, pallettrucks en zelfs vrachtwagens. In welke ruimte komt een gietvloer dan het beste tot zijn recht? We vertellen je er hieronder wat meer over.

Toepassingen van gietvloeren

Epoxy is door zijn sterke en vloeistofdichte eigenschappen erg geschikt als coatingmateriaal voor industriële gietvloeren. Het materiaal is zeer goed bestand tegen chemicaliën en zuren, het is vloeistofdicht en deze gietvloeren kunnen zonder problemen zware machines en voertuigen dragen. De ondergrond moet dan overigens wel egaal en stabiel zijn, want epoxy is hard maar weinig buigzaam. Een epoxy gietvloer wordt ook daarom veel toegepast in openbare ruimtes (showrooms en winkelruimtes) ook omdat er zonder enige moeite bedrijfslogo’s of reclameboodschappen in verwerkt kunnen worden.

Wat is epoxy?

Epoxy is een kunststof polymeer dat gewonnen wordt uit aardolie. Door zijn harde eigenschappen kent epoxy veel industriële toepassingen en wordt het vaak gebruikt in coatings, lijmen en composietmaterialen waarin glasvezel is verwerkt (boten, vleugels van vliegtuigen, carrosserieën, et cetera). Maar als gietvloer wordt het materiaal dus ook veel gebruikt. En omdat de gietvloer naadloos kan worden aangebracht, is de vloer ideaal voor gebruik in ruimtes waar bijvoorbeeld veel met voedsel wordt gewerkt.

Waar een gietvloer leggen?

In deze ruimtes is een gietvloer de perfecte oplossing. We noemen hier onder andere bakkerijen, slagerijen en horecazaken. Maar ook in garages, werkplaatsen, winkels en supermarkten zijn ze zeer populair. Maar eigenlijk zijn de toepassingen van de gietvloer haast eindeloos. Wil je er meer over weten? Laat van je horen via het contactformulier. En we informeren je er met veel plezier verder over.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland