cic_coevoorden_2

Vloeregalisatie: wat zijn de mogelijkheden? Lees het in dit blog!

Het belang van vloeregalisatie

U staat er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, maar in iedere woning en in elk pand krijgen de vloeren het zwaar te verduren. Misschien wel zwaarder dan welk gedeelte van het gebouw dan ook. Voortdurend wordt er op gelopen en/of gewerkt. Essentieel is dan ook dat zowel de kwaliteit als het uiterlijk ervan in goede staat wordt gehouden. Logischerwijs is het dan soms nodig om een vloer bij te werken, op welke manier dan ook. In dat kader levert het egaliseren van uw vloer vele voordelen op. Of u dit nu op voorhand doet (bijvoorbeeld voor het aanleggen van nieuwe vloeren rond een verhuizing) of tussentijds, omdat u misschien een nieuwe vloerbedekking wenst te leggen. Vloeregalisatie, mits uitgevoerd door een ervaren vakman, levert u weer een uitstekende én onderhoudsvrije vloer op. Een geëgaliseerde vloer gaat normaliter decennialang mee. Een niet egale vloer zorgt daarentegen snelle voor schade, vuiligheid en andere problemen.

Egaliseren van betonnen vloeren

Het egaliseren van uw betonvloer kan om meerdere redenen een verstandige actie zijn. De eerste reden die moet genoemd worden is een ongelijke of zelfs beschadigde vloer. Als daarvan sprake is, kunt u het best te allen tijde gaan voor vloeregalisatie. Op deze manier voorkomt u verdere beschadigingen en kan de vloer er weer voor vele jaren tegenaan. Maar ook als u iets grondig aan uw vloer wenst te veranderen (bijvoorbeeld nieuwe vloerbedekking, parket of vloerverwarming), is dat een zeer geschikte gelegenheid om de algehele vloerconstructie te optimaliseren. Het egaliseren van betonvloeren gebeurt uiteindelijk met professionele machines en technieken. Met egaline wordt daarbij een krasbestendige en slijtvaste toplaag bewerkstelligd.

Houten vloeren

Houten vloeren egaliseren is wellicht niet de makkelijkste klus onder de vloeregalisaties, maar onmogelijk is het zeker niet. Nodig een bewezen specialist uit, zodat deze kan bekijken wat er bij uw houten vloer precies mogelijk is. De ondergrond zal vlak en glad gemaakt moeten worden. Belangrijk bij het egaliseren van een houten vloer is dat er een elastische en vezelrijke egaliseermassa wordt gebruikt. Met een vlakspaan wordt deze massa aangebracht. Dit kan in lagen van 3 tot 15 millimeter dik.

Een tegelvloer egaliseren: is dat ook mogelijk?

Is uw ooit zo fraaie tegelvloer aan het beschadigen? Of zijn er zelfs oneffenheden zichtbaar? Dan is het goed om te weten dat u deze tegelvloer niet noodzakelijkerwijs hoeft te vervangen. Een bestaande tegelvloer laten egaliseren is immers ook mogelijk. Dat dit financieel veel voordeliger is dan het (laten) aanbrengen van een nieuwe tegelvloer mag geen verrassing heten. Een goed bedrijf in vloeregalisatie zorgt met correcte machines en middelen ervoor dat uw vloer perfect opgeschuurd en gehecht (en daarmee geëgaliseerd) wordt.

Wat kost een vloeregalisatie?

Bij vloeregalisatie is het zo dat geen twee situaties hetzelfde zijn. Hoe veel een vloeregalisatie u ongeveer zou kosten is op voorhand dan ook onmogelijk precies vast te stellen. Het een en ander hangt ten eerste sterk af van de grootte van de ruimte waar het om gaat. Een ander belangrijk aspect hierin wordt gevormd door de keuzes die u maakt, welke laagdikte u eventueel wenst en natuurlijk of het gaat om een betonvloer, tegels of een houten vloer. Hoe dan ook kan gesteld worden dat u het best vrijblijvende offertes kunt aanvragen, waarna u de vloeregalisatie laat uitvoeren door een efficiënt bedrijf met concurrerende tarieven.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland