cic_coevoorden_2

Vloer impregneren

Vloer impregneren

Aanpak natuurstenen vloer schoonhouden

U kunt de meeste vloeren goed schoonhouden door ze te stofzuigen en te dweilen Dit geldt bijvoorbeeld voor PVC vloeren, houten vloeren en zeil. Maar natuurstenen vloeren hebben een andere aanpak nodig. Ook natuursteen vergt veel onderhoud. Naast liefde en aandacht geven, moet u deze type vloer ook laten impregneren. Wat een vloer impregneren precies inhoudt vertellen wij u in dit blog.

Verschillende typen natuursteen

Een natuurstenen vloer laten impregneren is belangrijk. Doet u dit niet, dan zal de vloer er al snel dof uit zien. Voor een stralende en luxe uitstraling kiest u voor impregneren. Afhankelijk van het soort natuursteen dat u heeft liggen, kiest u voor een geschikte impregneer methode. Marmer, travertin, Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen zijn bijvoorbeeld kalkhoudende natuurstenen. Niet-kalkhoudende natuurstenen zijn graniet en leisteen. Weet van te voren goed welke type natuursteen u heeft laten leggen voordat u met de procedure start.

Waarom de vloer laten impregneren?

Maar waarom is het impregneren van uw vloer nu zo belangrijk? Dankzij de behandeling met een speciaal impregneermiddel wordt uw vloer immuun voor vocht, vlekken en vuil. Dit middel dringt diep door naar binnen en hecht zich aan het steen. Veel soorten natuursteen zijn poreus. Dit betekent dat vocht makkelijk naar binnen kan trekken, wat voor vervelende vlekken zorgt. Zeker in plekken waar vocht veel voorkomt, is impregneren niet weg te denken. Denk hierbij aan de keuken of de badkamer. Voor de badkamer zijn lang niet alle soorten natuursteen geschikt, kies hiervoor een zeer harde natuursteen zoals graniet.

Twee soorten impregneermiddelen

Er bestaan twee soorten impregneermiddelen. Het ene middel geeft een naturel effect, hierdoor gaat uw vloer weer optimaal stralen. Het andere middel heeft daarnaast ook een kleurverdiepend effect. Met deze soort kunt u nog meer genieten van uw prachtige vloer! Welk middel heeft uw voorkeur?

Meer weten over vloer impregneren?

Wilt u het impregneren liever uit handen geven? Ook dat kan, door uw vloer te laten a href=”https://www.natuursteen-behandelen.nl/impregneren/”>impregneren door een expert, bent u verzekerd van een prachtig eindresultaat. Wilt u graag meer informatie over vloer impregneren of heeft u vragen? Stel ze dan in dit a href=”https://www.hallenbouwnederland.nl/contact/”>contactformulier.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland