cic_coevoorden_2

Tips om gezonder te werken

Van koffie tot een optimale klimaatregeling

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dat betekent dat we ons ook weer de nodige goede voornemens opleggen. Elk jaren komen dezelfde wensen terug. Afvallen, vaker nee zeggen, voor jezelf kiezen, meer bewegen en.. gezonder werken. Gezond werken blijkt zo’n hardnekkig punt te zijn, dat het ons deed besluiten grondig onderzoek te doen. We zochten naar eenvoudige, haalbare oplossingen, om voortaan écht gezond aan het werk te gaan. We kwamen opmerkelijke tips tegen. Van inkoppers als niet te veel koffie drinken tot aan ingenieuze eyeopeners, zoals een optimale klimaatregeling.

Vijf belangrijke tips op een rij

Hierbij vijf tips waardoor je een stuk gezonder gaat werken:

 • Ga hoe dan ook even naar buiten, al is het maar vijf minuten
 • Beweeg voldoende door bijvoorbeeld je eigen drinken te halen
 • Probeer om de 2 uur enkele minuten niet naar je scherm te kijken
 • Drink minstens 8 glazen water of (groene) thee en matig de koffie!
 • Regel een goede klimaatregeling voor een perfecte luchtkwaliteit

Nou zijn de eerste 4 tips eenvoudig toe te passen en ook nogal voor de hand liggend. Maar van die laatste keken wij nogal op. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Waarom is een goede klimaatregeling zo belangrijk?

Er wordt pas écht efficiënt gewerkt als alle aanwezige werknemers zo goed mogelijk in hun vel zitten. Nou kan een goede luchtkwaliteit van een kantoor natuurlijk niet alle emotionele barricades of onderliggende stressfactoren weghalen. Maar het kan zeker bijdragen aan een goed binnenmilieu. Een goed afgestelde klimaatregeling zorgt ervoor dat het niet te koud of te warm is. Ook moet de lucht niet te droog of juist te klam aanvoelen. Een goede luchtkwaliteit bevordert de gezondheid van de aanwezigen enorm. Dit leidt dan weer tot minder ziekteverzuim. Is de klimaatregeling van een kantoor goed afgesteld? Dan werken de medewerkers dus een stuk prettiger én gezonder!

Hoe stel ik mijn klimaatregeling goed af?

Een klimaatregeling houdt niets anders in dan het beheren en controleren van een binnenklimaat. Hiervoor wordt diverse apparatuur gebruikt, zoals airconditioningsystemen, luchtbevochtigers en verwarmingssystemen. Gezamenlijk zorgt deze apparatuur ervoor dat er op een gezonde en efficiënte manier gewerkt kan worden. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die je kunnen adviseren en begeleiden naar een optimale klimaatbeheersing. Dus, kaart het concept van een optimale klimaatregeling aan bij je baas en werk voortaan ook stukken plezieriger en gezonder!

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland