cic_coevoorden_2

Speciale steiger huren

Waarop letten bij het huren van een speciale steiger

Als u gaat klussen of schilderen aan de buitenkant van een gebouw, is de kans als snel groot dat u een steiger nodig heeft. De meeste gebouwen bestaan nu eenmaal uit meerdere verdiepingen. In veel gevallen zal een traditionele steiger voldoende zijn, maar soms bent u toch echt aangewezen op een bijzondere steiger. In dat geval is het belangrijk om te weten wat de klus inhoudt en welke soort speciale steiger u daarvoor nodig heeft. Lees er snel meer over in ons blog.

Bepaal het soort speciale steiger

Er zijn diverse soorten speciale steigers die u bij de meeste verhuurbedrijven kunt huren en laten plaatsen. Bij twijfel kunt u altijd overleggen met het bedrijf welke het beste is voor uw klus. De volgende soorten speciale steigers zijn beschikbaar:

 • Steiger hoger dan 24 meter
 • Meer dan 1 vloer tegelijkertijd kunnen belasten
 • Hangsteiger
 • Uitbouwsteiger
 • Steiger voorzien van folie, kap en/of netten
 • Hefsteiger of steiger voorzien van hijswerktuig
 • Steiger op hellend vlak
 • Steiger met een vloerbelasting hoger dan 3 kN/m² bij een gelijkmatig verdeelde belasting
 • Steiger met een afwijkend ankerpatroon of afwijkende staander-, ligger-, korteling, en/of gevelafstand

Let op veiligheid

Heeft u een soort speciale steiger gekozen? Let er dan op dat het een veilige steiger is. U doet dit door te controleren of het bedrijf waar u de steiger van huurt, een officieel VCA-certificaat heeft. Zo ja, dan weet u zeker dat de steiger geplaatst wordt door kundige professionals. Dergelijke bedrijven hebben namelijk de nodige diploma’s en certificaten voor steigerbouw. Ook beschikken ze over de nodige PBM’s (Persoonlijk Beschermings Middelen)

Ga voor ervaring

Als u voor een bedrijf met ervaring kiest, bent u zeker dat de medewerkers beschikken over een praktisch inzicht. Ook heeft u dan meer kans dat uw bijzondere steiger de KBZV-normen volgt. Dat houdt in meer: veiligheid, betrouwbaarheid, zekerheid en kwaliteit. Zo heeft u er alles aan gedaan om de risico’s tot een minimum te beperken.

Bijzondere steiger huren bij gerenommeerd bedrijf

Huur uw speciale steigers altijd bij een gerenommeerd bedrijf dat verstand van zaken heeft. Dat is wel zo prettig en veilig voor alle betrokkenen. We wensen u veel succes en plezier met uw project!

Wilt u meer bouw en klusadvies? Houd dan vooral ons blog goed in de gaten.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland