cic_coevoorden_2

RVS platen bewerken

De vele toepassingen van RVS platen

Hoeveel mogelijke toepassingen kent u al van RVS platen? RVS of roestvast staal is een metaalsoort die in onze samenleving veel verschillende toepassingen kent. Van huiskamers tot fabrieken en van speeltuinen tot vrachtschepen: als u goed kijkt, kunt u het zowat overal vinden waar u komt. Dit type staal is een legering van chroom, nikkel, ijzer en koolstof en staat bekend om zijn robuuste eigenschappen en voordelen. In dit blog leest u meer over over de vele voordelen van RVS platen.

De voordelen van RVS

RVS is een metaalsoort die veel wordt gebruikt en die vele gunstige eigenschappen heeft. Laat u voor uw project of product RVS platen bewerken, dan profiteert u van de volgende voordelen:

 • Watervast
 • Roestvrij
 • Hitte- en kou bestendig
 • Uitstekend te bewerken
 • Bestand tegen vandalisme

RVS platen zijn watervast en roestvrij

De naam RVS zegt het al: roestvast staal. Het wordt zo goed als niet aangetast door corrosie of water, waardoor het materiaal eronder zeer goed wordt beschermd. Bovendien blijft het oppervlak nog lang mooi, ongeschonden en glanzend. Om deze redenen worden RVS platen ook gebruikt voor veel verschillende toepassingen in de scheepsvaart.

Hitte- en kou bestendigheid

In tegenstelling tot materialen als hout en plastic, zijn RVS platen ongevoelig voor de meeste klimaatomstandigheden. Het materiaal heeft een zeer hoge hitte- en kou bestendigheid en is ongevoelig voor vrijwel alle weersinvloeden. Dankzij de beschermende laag waarmee RVS platen bekleed zijn, wordt het onderliggende materiaal uitstekend beschermd tegen wind, regen, kou en hitte tot zo’n 400 graden Celsius.

RVS is uitstekend te bewerken

Nog een handig voordeel wanneer u kiest voor RVS platen: deze zijn uitstekend te bewerken met de juiste apparatuur. Van designobjecten voor in huis tot aan beschermbuizen en platen voor schepen, u kunt er alles van maken wat u nodig heeft. RVS producten zijn bovendien ook nog eens verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuruitvoeringen.

Vandalismebestendig

Veel objecten in de openbare ruimte zijn tegenwoordig helaas het doelwit van bekladding, vervuiling en vernieling. Gelukkig zijn RVS platen behalve tegen weersinvloeden ook goed bestand tegen vandalisme. Het wordt dan ook veelvuldig gebruikt om bescherming te bieden aan bijvoorbeeld elektriciteitskasten, speeltoestellen en pinautomaten. Deze toestellen herbergen vaak kostbare systemen en materialen die beschermd moeten worden tegen gevaren van buitenaf. RVS platen bieden hiervoor de beste bescherming.

RVS platen op maat laten maken

Wilt u graag RVS platen op maat laten maken of zelf produceren? Dat is zeker mogelijk wanneer u beschikt over de juiste kennis en apparatuur hiervoor. In een goed functionerende werkplaats kunt u met grote nauwkeurigheid aan de slag gaan, na uw object ontworpen of ingevoerd te hebben in een professioneel tekenprogramma. Zo is het mogelijk om al uw RVS platen en producten op maat te (laten) maken en deze naar behoefte toe te passen.

RVS platen bewerken? Schakel een expert in

Heeft u een specialist nodig om RVS platen te walsen of andere bewerkingen te doen? Neem dan gerust contact op met een expert in uw buurt die u verder kan helpen en maak een afspraak om uw wensen te bespreken.

Meer weten over metaalbewerking of tips en positieve ervaringen delen met ons? Dit kan via ons contactformulier!

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland