cic_coevoorden_2

PVC vloer voor nieuwbouw

Onderhoudsvriendelijke vloer voor elke interieurstijl

Het is natuurlijk niet gebruikelijk om in een nieuwbouwwoning een kant-en-klare vloer gelegd te krijgen. Dat moet u zelf doen of laten doen. Het voordeel daarvan is dat u helemaal zelf de eerste vloer in uw woning kunt leggen die ook helemaal aan uw wensen voldoet. Met een pvc-vloer in uw nieuwbouwwoning legt u een stijlvolle kwaliteitsvloer die u in elke stijl kunt verkrijgen. Lees hieronder meer over deze praktische pvc-vloeren.

Aandachtspunten voor pvc-vloer leggen

Hoewel de pvc-vloer vrij makkelijk te leggen is, zijn er toch een aantal aandachtspunten. Het leggen van een vloer in een gloednieuwe nieuwbouwwoning vraagt om iets meer aandacht dan gemiddeld.

Soort pvc-vloer

Welke vloer wilt u gaan leggen? Naast de vele kleuren en stijlen, zijn er ook verschillende typen pvc-vloeren. Pvc-stroken en tegels met een kliksysteem zijn zeer populair. Deze vloer kunt u eenvoudig aan elkaar klikken, zonder lijm. Deze vloer is ook makkelijk te verwijderen en mee te verhuizen naar een andere woning. Een verlijmde pvc-vloer is ook mogelijk. Hierbij worden de stroken of tegels direct op de ondergrond vastgelijmd. Zelfklevende pvc-stroken zijn er ook. Hiervoor is geen extra lijm nodig

Pvc en vloerverwarming

Veel nieuwbouwwoningen hebben standaard een vloerverwarming. Het is daarom belangrijk dat uw nieuwe vloer hier goed mee samengaat. Pvc-vloeren zijn in ieder geval een geschikte optie voor vloerverwarming.

Vloer egaliseren

Om de ondergrond klaar te maken voor een pvc-vloer, is het belangrijk dat de nieuwbouwvloer egaal is. Maak hierover duidelijke afspraken met de aannemer om onverwachte kosten of problemen te voorkomen. Op een niet goed geƫgaliseerde vloer komen de pvc-stroken ongelijk te liggen en kunnen ze snel beschadigen. Ook is er dan risico op vochtproblemen.

Goede ondervloer

Kies voor een goede ondervloer voor de pvc-vloer. Sommige pvc-vloeren zijn voorzien van een geĆÆntegreerde ondervloer en hebben dus geen aparte ondervloer meer nodig. Dit zijn de zogenoemde 2-in-1 pvc-vloeren.

Zelf de vloer leggen

Wilt u de pvc-vloer in nieuwbouw zelf leggen? Klik-pvc is eenvoudig zelf te leggen op een goede egale ondergrond. Let er wel op dat er de eerste weken nog veel bouwvocht aanwezig is in een nieuwbouwwoning, Zorg dus voor goede luchtcirculatie in de woning en doe eventueel een vochtmeting voordat u start met het leggen van de vloer. Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust met ons op en we beantwoorden al uw vragen.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland