cic_coevoorden_2

Metaalbewerking: 5 tips om sneller te leveren

Sneller metaal leveren doe je zo

Als metaalbewerkingsbedrijf en als metaalbewerker maakt u veelal metaalonderdelen op verzoek van de klant. Zij staan te springen om een bepaald onderdeel om vervolgens weer door te verkopen aan hun klant(en). Tijd is hierin dus essentieel zodat de zaken zo snel mogelijk kunnen gaan. Dus hoe levert u dan zo snel mogelijk metalen onderdelen? In dit blog leest u 5 tips!

1. Zorg voor machines en software

Vaak komt voor dat metaalbewerkingsbedrijven ijverig investeren in nieuwe machines. Alhoewel het altijd goed is om te blijven innoveren, wordt hierbij vaak de software vergeten. Vervolgens loopt men tegen veel beperkingen aan in de praktijk omdat de software niet up to date is met de nieuwe machines. Voor een echt efficiënt leverproces is een combinatie van software én machines essentieel.

2. Werken met 3D-tekenmodellen

Bestanden worden over het algemeen aangeleverd in 2D. Alhoewel dit al lang gebeurt en prima te doen is, is het toch aan te raden om de overstap te maken naar 3D modellen. Hiermee heeft u namelijk een duidelijke visualisatie van de onderdelen. Zo heeft u ook sneller duidelijk of u dit onderdeel kunt leveren. ook versoepelt het de communicatie met uw klant omdat u gerichter vragen kunt stellen met een duidelijker 3D model.

3. Maak slimme plaatwerken

Met slimme plaatwerken wordt bedoeld dat er meer gegevens zijn opgenomen in de digitale object tekening. Met zogenaamde CAD-software kunt u een eenvoudige solid makkelijk omzetten naar een kant-en-klare productietekening met alle nodige gegevens: uitslag, materiaal en de gewichten. Zo kunt u het plaatwerk vaak al binnen een uur in productie nemen en alsmede sneller leveren.

4. Automatiseer enkele processen

Robots maken het leven makkelijker. Ze werken nauwkeuriger, leren snel en kunnen 24/7 werken. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw organisatie hier klaar voor is. Leidt uw personeel hiervoor op en verdiep je in veiligheidsrisico’s zoals cybercriminaliteit. Beoordeel ook goed of robots passen binnen uw bedrijfscultuur, branding en identiteit.

5. Investeer in je werknemers

Hoe veel u ook van plan bent te automatiseren in uw bedrijf, medewerkers zijn en blijven van groot belang. Het veranderen van bepaalde processen, vraagt om een andere rol van uw werknemers. Het is dan ook belangrijk om hen mee te nemen in uw nieuwe visie en ze op te leiden.

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen binnen de bouwtechnische sector? Hou dan vooral ons blog in de gaten.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland