cic_coevoorden_2

Laat een professionele producent speeltuinen voor u realiseren

De mogelijkheden van speeltuin verschilt per producent

Wanneer u interesse hebt in het realiseren van een speeltuin kunt u het beste voor een veelzijdige producent in de buurt kiezen. Het aanbod per producent is uiteraard verschillend. Daarom moet u goed kijken naar de wensen van uw omgeving of opdrachtgever: willen deze bijvoorbeeld speeltoestellen op maat? Het is belangrijk om te laten weten voor welk type u gaat. Zo kan de producent speeltuinen sneller en gerichter leveren. Over het algemeen beschikt een product of leverancier over de volgende producten:

 • Klimtoestellen
 • Glijbanen
 • Wipwaps
 • Zandbakken
 • Schommels

Let op de veiligheid van de speeltoestellen

Veiligheid van uw kinderen – of kinderen uit de buurt – staat uiteraard voorop bij het aanleggen van een buitenspeelplaats met speeltoestellen op maat. In zowel de openbare ruimte als op het schoolplein worden de speeltoestellen veelvuldig gebruikt. Dit kan op een langere termijn zorgen voor schade aan (onderdelen van) de speeltoestellen. Om dit zo lang mogelijk te voorkomen moet u altijd navraag doen naar of de leverancier van de speeltoestellen of de producent van de speeltuin de toestellen die ze ontwerpen ook keurt. De kans is groot dat zij dit standaard doen, maar extra aandacht hierop vestigen is zeker geen verkeerd idee.

Kies voor een ervaren producent speeltuinen

Wijsheid komt met de jaren, ook op het gebied van speeltoestellen in de openbare ruimte of op het schoolplein. Als u de wens heeft om een buitenspeelplaats te laten aanleggen, kies dan voor een producent of leverancier die hier ervaring mee heeft. Zo kunnen zij u bijvoorbeeld ook helpen met het ontwerpen van de buitenspeelplaats. Of mocht u laatstgenoemde zelf hebben gedaan, dan kan de producent dikwijls hulp bieden bij het onderhouden van de speeltoestellen.

Doeleinden van buitenspeelplaats

Wellicht denkt u bij het horen van het woord ‘speeltoestellen’ alleen maar aan een schoolplein. Maar ook buiten het schoolplein zijn speeltoestellen populair. Denk bijvoorbeeld eens aan een horecagelegenheid. Wanneer deze de ruimte geeft om kinderen lekker te laten ravotten in de speeltuin of buitenspeelplaats, en voor u als volwassene een gezellig terras in petto heeft, is de kans groter dat u daar langs gaat dan bij de concurrenten zonder speeltoestellen. Maar ook vakantieparken en recreatieparken hebben baat bij het ontwerpen en aanleggen van een buitenspeelplaats.

Kijk in de buurt naar een passende leverancier of producent

Is uw interesse in een producent van speeltuinen gegroeid na het lezen van dit blog? Dan adviseren wij om op zoek te gaan naar een leverancier bij u in de buurt. Dikwijls kunnen zij u van advies of informatie voorzien over de maatregelen aangaande veiligheid of onderhoud aan speeltoestellen op maat. Graag wensen wij u veel succes bij het uitzoeken van een passende producent voor speeltuinen bij u in de buurt.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland