cic_coevoorden_2

Hierom moet u kiezen voor isoleren in plaats van een nieuwe woning!

De enorme prijsstijgingen op de woningmarkt

Op dit moment heeft de woningmarkt te maken met enorme prijsstijgingen. Voor een starter is het bijna onmogelijk om een normaal, betaalbaar huis te vinden. Het aanbod is klein en de prijzen hoog. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de prijs van een koopwoning in Nederland gemiddeld is gestegen met 10,2%. Koopwoningen in de nieuwbouw waren in het derde kwartaal van 2018 zelfs 17% duurder dan in 2017. Met de hoge prijzen op de woningmarkt, zien we ook een nieuwe trend opkomen. Woningeigenaren kiezen er namelijk steeds vaker voor om hun huis te verduurzamen met isolatie in plaats van op zoek te gaan naar een nieuwe woning. In dit blog vertellen wij u alles over isoleren en waarom dit een uitstekend alternatief is voor het kopen van een nieuwe woning.

Meer hypotheekaanvragen voor het verduurzamen van de woning

Uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN) blijkt dat het aantal hypotheekaanvragen voor het kopen van een woning in 2018 met ruim 3 procent is gedaald. Daarentegen zijn er steeds meer mensen die een hypotheek aanvragen voor het energiezuiniger maken van hun woning. In 2018 was 3,7 procent van de hypotheekaanvragen bestemd voor een investering met energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan het isoleren van een woning of het laten plaatsen van een warmtepomp. Dit is een stijging van 54 procent ten opzichte van 2017. Het blijkt dus dat steeds meer mensen interesse hebben in het verduurzamen van hun woning.

Het energielabel van uw woning

Waarom wordt het verduurzamen van de woning steeds populairder? Woningeigenaren zijn sinds 2015 verplicht om bij de verkoop van hun woning een definitief energielabel van de Rijksoverheid te hebben. Dit energielabel geeft duidelijkheid over de energiezuinigheid van de woning. Bij 25 procent van de hypotheekaanvragen wordt dit label ook meegestuurd aan de organisatie die de hypotheek verstrekt. Dit wordt waarschijnlijk gedaan vanwege extra financieringsmogelijkheden of de kans op een rentevoordeel bij een energiezuinig huis. Daarnaast is een huis met een gunstig energielabel ook aantrekkelijker voor eventuele kopers.

Besparen op uw energiekosten

Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor het isoleren van een woning, in plaats van het kopen van een nieuw huis. Het laten isoleren van een woning mag misschien wat kosten, maar deze kosten kunt u er binnen 10 jaar weer uithalen. Dit komt doordat u met isolatie flink kunt besparen op energiekosten. De isolatie zorgt er namelijk voor dat de kou niet in het huis kan dringen en dat de warmte in huis niet wordt verspild. U bespaart zo niet alleen energiekosten, maar u kunt ook nog genieten van heel veel comfort.

Laat uw huis isoleren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf

Wilt u uw woning isoleren? Kies er dan voor om een gespecialiseerd bedrijf in maatwerk isolatie in te schakelen. Door hun kennis en vaardigheden op het gebied van isolatie kunnen zij ervoor zorgen dat uw woning optimaal wordt geïsoleerd. Het is dan zowel ‘s winters als ‘s zomers aangenaam vertoeven in uw woning. Wilt u direct uw woning laten isoleren? Neem dan contact op met een isolatiebedrijf bij u in de buurt. Zij komen graag bij u langs voor een grondige inspectie en advies op maat. Met hun hulp kunt u uw woning op de juiste manier verduurzamen.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland