cic_coevoorden_2

HACCP wandpanelen

Voorbereidingen op een hygiënische bakkerij

Wanneer u naar een bakkerij gaat, verwacht u een gebakje of brood dat op een hygiënische wijze geproduceerd is. Een bakker moet zich aan verschillende hygiënische aspecten houden, zodat hij u 100 procent kan garanderen dat uw eten in een smetteloze omgeving is gemaakt. Hygiëne is namelijk ontzettend belangrijk om geen enge ziektes op te lopen en te verspreiden. Nederland is dan ook zeer streng op het gebied van een schone en veilige omgeving. In dit blog vertellen wij u meer over hygiëne in bakkerijen en HACCP wandpanelen.

Hygiëne in de bakkerij

Hygiënisch omgaan met eten en drinken is in een bakkerij van groot belang. En dat gaat makkelijker in een slim en schoon ingericht bedrijfsruimte. Wij hebben enkele belangrijke aandachtspunten gerangschikt, zodat u weet waar u zich in de bakkerij aan moet houden.

Doel van de ruimte

Wanneer u net begint met het inrichten van uw bakkerij, dan is het belangrijk om te weten wat het doel is van iedere ruimte. Zo houdt u bijvoorbeeld de keuken alleen voor het bereiden, presenteren en opslaan van eten. In de keuken heeft u ook ventilatie nodig en plekken waar u apparatuur op kan slaan. Zo kijkt u per ruimte wat u nodig heeft.

Goede inrichting en schoonmaken

Zijn al uw ruimtes zo ingericht dat u overal goed bij kan? Dit is al helemaal belangrijk met schoonmaakspullen. Uw bakkerij moet er immers altijd spik en span uitzien. Ook dient u een watervoorziening, een spoelbak en schoonmaakmiddelen te hebben. Kunt u ergens slecht bij? Dan is de ruimte niet handig ingedeeld en moet u een nieuw inrichtingsplan maken.

Vies en schoon van elkaar scheiden

Zorg ervoor dat u gebruikte spullen gelijk scheidt van het schone materiaal. U wilt niet dat deze twee objecten per ongeluk door elkaar gehaald worden. Ook vieze keukenspullen mogen niet bij vers bereide gerechten komen. U dient twee verschillende werkbanken te hebben voor rauwe en bereide producten.

HACCP wandpanelen

HACCP staat voor Hazard and Critical Control Points. U dient HACCP wandpanelen in uw bakkerij te plaatsen. Veel bakkerijen hebben traditionele tegels, gips of geschilderde wanden. In uw bakkerij werkt u onder warme omstandigheden, zoals met warm water. Dit is een ideale broedplek voor schimmels en bacteriën. Daarom is het belangrijk dat u sterke wandpanelen heeft die in een (kleinere) bakkerij niet kunnen beschadigen. In een beschadiging kunnen zich al gauw voedingsresten en vuil ophopen. Ook dient u wanden te hebben die niet vet en geel worden.

Meer weten over HACCP wandpanelen?

Wilt u graag meer weten over HACCP wandpanelen? Dan verwijzen wij u graag door naar de HACCP professionals. Heeft u al enige ervaring met HACCP wandpanelen in uw bakkerij? Deel het met ons via a href=https://www.hallenbouwnederland.nl/contact/>dit contactformulier.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland