cic_coevoorden_2

Ecologische dakisolatie

Ecologische dakisolatie: Goed voor het milieu en uw portemonnee!

Een belangrijke reden die zorgt dat veel mensen besluiten hun dak door een professional te laten isoleren is de enorme besparing in energiekosten die dit vaak op kan leveren. In het verlengde daarvan ligt nog een enorm voordeel van een goed geïsoleerd dak: een goed geïsoleerd dak is goed voor het milieu. Omdat een goede isolatie van uw dak zorgt voor een vermindering van maximaal zo’n 30% in uw gasgebruik, produceert een huis met een goede dakisolatie een vele malen lagere CO2 uitstoot dan een vergelijkbaar huis met een matig of niet geïsoleerd dak. Dat is natuurlijk mooi, maar als we dan toch milieubewust bezig zijn, laten we er dan nog een schepje bovenop doen! Blijkbaar zijn velen het met deze gedachte eens, want ecologische, dus milieuvriendelijke dakisolatie, is iets dat we tegenwoordig steeds meer zien. In dit blog lees je waarom! We zetten de voordelen van ecologische dakisolatie op een rijtje en geven een overzicht van materialen die jij kunt gebruiken om je dak ecologisch te isoleren!

De voordelen van ecologische dakisolatie

Ecologische dakisolatie heeft vele voordelen, te weten:

 • Allereerst vindt er geen uitputting van energiebronnen bij ecologische dakisolatie, omdat de materialen die hiervoor worden gebruikt in enorme hoeveelheden beschikbaar zijn en in sommige gevallen zelfs onuitputtelijk zijn (zoals schapenwol).
 • Een ander groot voordeel is het feit dat alle materialen die gebruikt worden bij milieuvriendelijke dakisolatie herbruikbaar, ofwel recycleerbaar zijn en er dus geen verspilling van grondstoffen ontstaat.
 • Ecologische dakisolatie materialen zijn veilig om mee te werken en niet schadelijk voor bijvoorbeeld uw longen, waardoor, indien u besluit uw dakisolatie zelf te regelen, dit met een gerust hart kunt doen en niet per se speciale apparatuur nodig hebt om uzelf tegen gevaarlijke stoffen te beschermen.
 • Veel ecologische dakisolatie materialen hebben een erg hoge warmteopslag. Met andere woorden, deze materialen kunnen veel warmte opnemen, waardoor de warmte geleidelijk wordt afgegeven aan uw woning. Dit betekent dat overhitting wordt tegengegaan. Vooral in de zomer is dat wel zo fijn!
 • Tot slot zorgen materialen die gebruikt worden voor milieuvriendelijke dakisolatie voor een goede vochtregulering.

Nu u op de hoogte bent van de grootste voordelen van ecologische dakisolatie, zetten we enkele materialen voor u op een rijtje die u kunt gebruiken of laten gebruiken bij het ecologisch isoleren van uw dak.

 • Schapenwol
 • Houtwol
 • Papiervlokken (Cellulose)
 • Hennep
 • Kurk

Laat de (ecologische) isolatie van uw dak aan een professional over!

Omdat u natuurlijk zeker wilt weten dat uw (ecologische) dakisolatie op een professionele manier gerealiseerd wordt, zodat u hier nog lang profijt van heeft en maximaal kunt genieten van alle voordelen van een goed geïsoleerd dak, raden we u aan om uw dakisolatie altijd door een professional te laten verzorgen!

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland