cic_coevoorden_2

De lekkerste theeën uit eigen moestuin

Het is heerlijk om te kunnen koken met groenten uit je eigen tuin, die je zelf hebt verbouwd. Maar wist je dat je ook je eigen theeën kun kweken in je moestuin? Thee kruiden zijn makkelijk te verbouwen, want ze hebben niet veel zon nodig en je hebt er niet veel omkijken naar. Je hoeft de thee kruiden niet eens te drogen, want je kunt de planten direct in heet water leggen en er thee van trekken. Het grote voordeel van je eigen kruidentheeën kweken is dat ze biologisch zijn en daarbij ook nog eens heel goedkoop! Hieronder lees je welke theeën je allemaal in je eigen tuin kunt verbouwen.

Weinig zon

Natuurlijk mag de muntplant niet ontbreken in je theetuin. Deze thee wordt veruit het meest gedronken, en dat is met een reden. Muntthee is heerlijk verfrissend. Een plant die je naast de muntplant kunt zetten is citroenverbena. Helaas kan deze plant niet goed tegen de winterkou, dus je zal deze in een pot moeten laten overwinteren in huis. Citroenmelisse kun je net als munt wel laten staan in de winter, al is het soms lastig om met het blote oog de planten uit elkaar te halen dus het is slim ze op een andere plek te zetten in de tuin. Brandnetel kan ook goed tegen winterkou en weinig zon.Moestuin

Veel zon

Kamillethee is heerlijk en heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo kan kamillethee je bijvoorbeeld helpen om heerlijk in slaap te vallen als je hier anders moeite mee hebt. Kamille heeft echter wel volle zon nodig, dus in een moestuin met weinig zonlicht zal deze plant het niet goed doen. Daarbij kan kamille niet goed tegen de winterkou. Een andere kruidenthee die je zelf kunt kweken in een zonrijke tuin is de dropplant. Van de bladeren kun je thee zetten. De smaak van dropplant doet aan anijs denken en komt het beste naar voren wanneer je thee zet van de verse bladeren.

 

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland