cic_coevoorden_2

Dakopbouw in Haarlem

De keuze voor dakopbouw in Haarlem

Wilt u meer ruimte op de bovenste verdieping van uw woning? Dan is dakopbouw op uw woning in Haarlem een mooie keuze. Zo hoeft u niet te verhuizen en wordt uw ruimte aanzienlijk groter. Echter zijn er enkele dingen om rekening mee te houden wanneer u dakopbouw wenst. Welke dingen dit zijn? U leest het in dit blog!

Het bestemmingsplan

Wanneer de dakopbouw van uw woning in Haarlem in het bestemmingsplan past, krijgt u doorgaans een vergunning. Dit is het geval wanneer de welstand uw plan goedkeurt. Het kan ook zijn dat de dakopbouw via een omweg geregeld is in het bestemmingsplan, omdat er regels zijn opgenomen die afwijken van het bestemmingsplan. Dit wordt ook wel een binnenplanse afwijking genoemd, welke is omschreven in de regels van het bestemmingsplan. Wanneer de dakopbouw niet geregeld is in het bestemmingsplan en de gemeente een ontheffingenbeleid hanteert, werkt deze in principe mee. Heeft u de dakopbouw niet geregeld in het bestemmingsplan en is de gemeente terughoudend in het verlenen van toestemming? Dan kan het zijn dat uw dakopbouw in Haarlem niet wordt toegestaan. Voordat u bouwtekeningen laat maken, kunt u altijd het beste even in overleg gaan met de gemeente.

Het verlenen van de vergunning

In doorgaans alle gevallen, tenzij het een Rijksmonument betreft, moet de gemeente binnen 8 weken uitsluitsel geven over uw aanvraag. Indien er sprake is van een afwijking van het bestemmingsplan, moet volgens de kruimelgevallenlijst de vergunning toch snel worden verleend. Het aantal woningen moet dan echter wel gelijk blijven.

Goedkeuring door de welstand

In de meeste gevallen moet de welstandscommissie of de commissie ruimtelijke kwaliteit uw bouwplan goedkeuren. Enkel wanneer het gebied welstandsvrij verklaard is, betekent dit dat de dakopbouw welstandsvrij is. Doorgaans werken de meeste gemeenten met een ‘trendsetter beleid’. Dit betekent dat de eerste in rij bepalend is voor de nog toekomstige te realiseren dakopbouwen. Deze dakopbouwen moeten dan wel op dezelfde manier worden vormgegeven en gedetailleerd. Om deze reden zal er dan ook extra kritisch worden gekeken naar het eerste bouwplan van de dakopbouw, omdat deze het uiteindelijke straatbeeld zal bepalen.

Succes met uw dakopbouw in Haarlem!

Zojuist heeft u kunnen lezen over de zaken waarmee u rekening dient te houden wanneer u kiest voor een dakopbouw op uw woning in Haarlem. Zorg dan ook dat u aan de juiste vergunning komt en een gedegen bouwplan kunt aantonen. Wij wensen u veel succes met uw dakopbouw in Haarlem!

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland