cic_coevoorden_2

Wat zijn de unieke eigenschappen van cellulose isolatie? Lees het in dit blog!

Wat is cellulose isolatie?

Cellulose isolatie is een gunstige manier van isoleren van woningen en panden. Cellulose is van oorsprong een stof die door planten wordt aangemaakt, vooral door bomen. Het is een bijzonder populair middel om onder andere papieren producten mede van te vervaardigen. Cellulose als isolatiemateriaal wordt vervolgens gefabriceerd van papieren producten die al verbruikt of afgedankt zijn. Veelal gaat het hierbij om krantenpapier, dat gerecycled wordt tot papiervlokken. Daarna worden er nog bepaalde elementen toegevoegd om het materiaal ook nog eens brandwerend en schimmelbestendig te maken. Isolatie met cellulose is dan ook om verschillende redenen toe te juichen. Het heeft een uitstekende isolatiewaarde en om de hierboven beschreven redenen is het uiterst milieuvriendelijk.

Hoe werkt deze isolatievorm?

Doorgaans wordt cellulose in afgesloten constructies zoals vloeren, spouwmuren en daken ingeblazen. Tijdens het inblazen zorgt een vernuftige machine voor het regelen van precies de juiste druk en hoeveelheid. Al gedurende het inblazen voegt het materiaal zich goed samen, waardoor een naadloze isolatie wordt verwezenlijkt. Wanneer u de correcte materialen gebruikt in combinatie met cellulose, bewerkstelligt u een perfect samengestelde scheidingsconstructie. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat er een koelende en vochtregulerende werking optreedt. Let op: vochtregulerend betekent dat de luchtvochtigheidsgraad daadwerkelijk op een gezond niveau wordt gehouden. Dat is niet te hoog en niet te laag. En indien we weer een warme zomer meemaken: de hoeveelheid binnendringende warmte wordt enorm gereduceerd door cellulose isolatie.

Waarom cellulose isolatie?

Als u uw woning of pand isoleert, dan bent u hoe dan ook al goed bezig op milieugebied. U hoeft immers veel minder te stoken, waardoor de CO2-uitstoot enorm wordt gereduceerd. Maakt u dan ook nog eens gebruik van cellulose isolatie, dan verkleint u uw ecologische voetafdruk nog verder. Cellulose is namelijk vrijwel geheel geproduceerd van gerecyclede materialen. Naast het groene aspect biedt cellulose ook nog de volgende voordelen:

 • Uitstekende isolatiewaarde
 • Naadloze isolatie zonder koudebrug
 • Goede akoestische eigenschappen; ongewenst geluid wordt tegengehouden
 • Nagenoeg geen kans op condensatie- en vochtvorming
 • Brandvertragend

Meer weten? Schakel een specialist in!

Het goed isoleren van een woning is om veel redenen erg belangrijk. Maar het is ook een intensief proces waarbij van alles komt kijken. Dat aan isolatiematerialen en -werkzaamheden de nodige kosten verbonden zijn, is dan ook eigenlijk niet verrassend. Veel mensen proberen deze kosten te drukken door zelf aan de slag te gaan en isolatiemateriaal aan te brengen. Dat kan, maar wees u er wel van bewust dat dit zeer specialistisch werk is. Als dit niet goed gebeurt, realiseert u niet de isolatie die beoogd is. In dat kader kan dan ook simpelweg gesteld worden dat u het cellulose inblazen beter kunt laten doen door een vakkundig isolatiebedrijf. Zo weet u zeker dat het beste rendement wordt behaald, waardoor dit een investering is die zich naderhand vanzelf terugverdient.

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland