cic_coevoorden_2

Wat te doen als u een CAD tekenaar nodig heeft?

Ontdek hoe u terecht komt bij de juiste CAD tekenaar

Heeft u voor uw project een CAD tekenaar nodig? Maar weet u niet helemaal waar u op letten als u zo’n professional in wilt schakelen? Dat begrijpen wij heel goed. Daarom stelden wij dit blog op. Zo weet u voortaan precies wat een CAD tekenaar zoal doet en weet u hoe u de juiste vindt voor uw project.

Wat doet een CAD tekenaar eigenlijk?

‘CAD’ staat voor Computer-Aided Design. Hiermee wordt ‘ontwerpen met behulp van de computer’ bedoeld. Een CAD tekenaar maakt dus met behulp van speciale computerprogramma’s technische tekeningen voor projecten in bijvoorbeeld de bouw, de werktuigbouwkunde, de elektrotechniek of de civiele techniek. Vanuit deze tekeningen kan het echte bouwwerk beginnen. Zo houdt deze technisch tekenaar rekening met de maatvoeringen, de belastingen qua gewicht en eventuele slijtagevorming. Op die manier ontstaat er een compleet bouwplan waar direct vanuit gewerkt kan worden op de bouwplaats. Een goede CAD tekenaar kan werken bij programma’s als AutoCAD, Inventor, Tekla en Revit. Ook moet werken in een BIM omgeving niet onbekend zijn voor deze professional.

Hier voldoet een goede CAD tekenaar aan

Hoewel een CAD tekenaar zeer afhankelijk is van de computer, blijft zijn of haar werk mensenwerk. Het is daarom altijd verstandig voor een CAD tekenaar te kiezen die werkt vanuit het 4 ogen principe. Dit houdt in dat zijn of haar werk altijd door een tweede tekenaar wordt gecontroleerd. Mocht er dan toch een fout qua berekening in het ontwerp geslopen zijn, dan kan dit voor de daadwerkelijke bouw ontdekt worden. Gebeurt dit niet, dan is de kans op ongelukken groter. Denk aan verzakkende bruggen, tunnels die een verkeerde maat hebben en gebouwen die instorten vanwege een te zwakke fundering. Controleer ook of het werk van de CAD tekenaar voorzien is van een garantie. Wij raden u aan altijd te kiezen voor een professional die zijn of haar diensten aanbiedt volgens een garantieregeling.

Neem contact op met een bedrijf met CAD specialisten

Er bestaan diverse engineeringbureaus die CAD tekenaars aanbieden voor diverse projecten. Door zo’n professional in te schakelen, weet u zeker dat uw project zorgvuldig verwerkt wordt tot een helder bouwplan, dat dit plan veelvuldig gecontroleerd wordt en dat u geniet van een duurzaam en bestendig resultaat. Nu u een beetje weet wat een CAD tekenaar zoal doet en weet hoe u kunt ontdekken of u met een ervaren professional te maken heeft, is het tijd voor u op zoek te gaan naar een geschikte CAD tekenaar!

Ja, ik wil een offerte

  Bedrijfsnaam:

  Aanhef:*

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Opmerking:*

  captcha  Hallenbouw Nederland